Nieuws

Koeman erg tevreden over Joris Mathijsen

on

Ronald Koeman is erg tevreden over de mentaliteit van Joris Mathijsen. De 33-jarige verdediger van Feyenoord is sinds een maand weer hersteld van een hamstringblessure, maar sinds zijn terugkeer moet hij genoegen nemen met een plaats op de reservebank. Afgelopen zondag tegen SC Cambuur (2-0 winst) speelde hij eindelijk weer een Eredivisiewedstrijd. Bij rust verving hij de teleurstellend spelende Miquel Nelom.

“We begonnen beter te spelen, zodat Joris na zijn blessure even geduld moest hebben”, legde Koeman uit in gesprek met Voetbal International. “Maar zondag stond hij er weer toen we hem nodig hadden. Hij is een voorbeeld, een professional, iedereen wil altijd spelen, maar op het gedrag en de instelling van Mathijsen viel niets aan te merken. Een brok ervaring en dat is wat je wil als trainer.”

“We zullen deze week kijken hoe we het zondag tegen AZ gaan doen. Ik kies voor het in mijn ogen beste elftal”, aldus de vijftigjarige trainer. Indien hij kiest voor Mathijsen, schuift Bruno Martins Indi door naar de linksbackpositie. “Vorig seizoen had Bruno er moeite mee dat hij op die plek moest spelen, hij deed dat tegen wil en dank. Dit seizoen speelt dat probleem niet meer.”

Bron: Soccernews.nl

20131106-134716.jpg

You must be logged in to post a comment Login