Nieuws

Koeman één na best presterende Feyenoord-coach deze eeuw

on

Ronald Koeman is de op één na best presterende Feyenoord-coach deze eeuw in competitiewedstrijden.

Onder leiding van de oud-international, die zaterdagochtend bekendmaakte na dit seizoen te vertrekken, sprokkelden de Rotterdammers in 89 eredivisieduels 176 punten bij elkaar, een moyenne van 1,98 punt per wedstrijd.

Van de trainers die sinds de eeuwwisseling bij Feyenoord werkten kan alleen Bert van Marwijk een beter rapport overleggen. De huidige coach van Hamburger SV kwam in de vijf seizoenen dat hij in Rotterdam-Zuid werkte (in twee periodes) tot een moyenne van 1,99.

De trainersloopbaan van Ronald Koeman

Koeman heeft in het restant van de competitie nog de kans om Van Marwijk te overtreffen.

Been
Koeman presteerde in competitieverband duidelijk beter dan zijn voorganger Mario Been, die per wedstrijd gemiddeld 1,57 punt veroverde. Ruud Gullit en Erwin Koeman realiseerden een moyenne van 1,82.

De slechtst presterende Feyenoord-coach deze eeuw is Gertjan Verbeek met een gemiddelde van 1,12 punt per wedstrijd. Verbeek moest halverwege het seizoen 2008/2009 vertrekken. Onder leiding van interim-coach Leon Vlemmings ging het vervolgens niet veel beter getuige het gemiddelde van 1,53 punt.

Op de eredivisieranglijst in het ’tijdperk-Koeman bij Feyenoord’ staan de Rotterdammers op de tweede plaats met 176 punten. Alleen Ajax verzamelde meer punten: 195. PSV veroverde in deze periode 167 punten.

Bron: nusport.nl

20140201-122232.jpg

You must be logged in to post a comment Login