Nieuws

Koeman denkt er niet aan om nu bondscoach te worden

on

Ronald Koeman denkt er niet aan om op dit moment bondscoach van Oranje te worden. Dat zei de trainer van Southampton donderdag tegen Sky Sports. Koeman heeft nooit een geheim gemaakt van zijn ambitie om ooit trainer van het Nederlands elftal te worden, maar de KNVB koos na het WK in Brazilië voor een constructie met Guus Hiddink en Danny Blind.
Na het ontslag van Hiddink en de dramatische start van Blind, wordt de naam van Koeman weer in verband gebracht met het bondscoachschap. Koeman zet daar donderdag een dikke streep door. ,,Dit is niet het beste moment voor het Nederlands elftal”, reageert Koeman. ,,Natuurlijk ontstaan er dan altijd geruchten. Iedereen weet dat Oranje een onderdeel van mijn ambitie is. Maar niet nu, niet volgend jaar. Misschien in de toekomst.”
Koeman: ,,Of ik zou luisteren als de KNVB me zou benaderen? Nee, nee. Ik maak het laatste jaar van mijn contract bij Southampton af.” 
Na de nederlagen tegen IJsland (0-1) en Turkije (3-0) is de kans zeer reëel dat Oranje het EK 2016 in Frankrijk gaat mislopen. KNVB-directeur Bert van Oostveen sprak direct na het debacle in Turkije het volste vertrouwen in de nieuwe bondscoach Danny Blind uit.
Koeman kende met Southampton een matige start van het seizoen. Van de eerste vier wedstrijden in de Premier League werd er slechts één gewonnen. Bovendien werd de club al uitgeschakeld in de Europa League door het Deense Midtjylland. Zaterdag speelt de ploeg uit tegen WBA.

Bron: Ad.nl

  

You must be logged in to post a comment Login