Nieuws

Koeman: ‘Clasie zou bij mij altijd in de basis staan’

on

Ronald Koeman is trots op alle Feyenoord-spelers die bij de hoofdmacht van het Nederlands elftal zitten. De coach zag veel van hun onder zijn leiding als coach van de Rotterdammers uitgroeien tot volwaardig international.

“Ik heb ze allemaal een sms gestuurd toen ze de definitieve selectie hadden gehaald. Het is lang geleden dat er zoveel Feyenoorders bij Oranje zaten. Dat is fantastisch voor de club”, zegt de oud-international tegen Helden, waar hij ook de prestaties van zijn spelers tegen Wales analyseerde. “Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij speelden degelijk. En Daryl Janmaat speelde zoals we het hele seizoen al van hem gewend zijn. Gewoon goed.”

“Ik vind het alleen jammer dat Jordy Clasie niet honderd procent fit is, want hij zou bij mij in de basis zijn staan van dit Oranje”, vervolgt Koeman. “Hij is goed in de kleine ruimte, ziet vaak de juiste oplossing en handelt snel. Hij kan in dit systeem goed fungeren als controleur. Ik ben dan ook ‘pro-Clasie’.”

Ondanks zijn lovende commentaar over de Feyenoorders, vreest Koeman de confrontatie met Spanje van volgend vrijdag. “Met alle respect voor Wales, maar Spanje straft het door Oranje vertoonde voetbal af. Tegen Spanje zal Nederland echt eerder druk naar voren moeten zetten, veel minder ruimte weg moeten geven en voor lief nemen dat ze minder balbezit hebben.”

Bron: Soccernews.nl

20140605-133007-48607314.jpg

You must be logged in to post a comment Login