Nieuws

‘Koeman bondscoach Oranje, Van Wonderen en Lodewijks assistenten’

on

De Telegraaf weet het zeker: Ronald Koeman gaat de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal worden. De dit seizoen bij Everton ontslagen trainer moet op vrijdag 9 februari gepresenteerd worden in Zeist.

Koeman gaat een vierjarig contract tekenen en zal tot het WK van 2022 in Qatar het Nederlands elftal coachen. In de zomer van 2020 zal er rondom het EK een evaluatiemoment plaatsvinden. Kees van Wonderen en Patrick Lodewijks worden vermoedelijk de assistenten van Koeman.

Bovendien krijgt hij gezelschap van Nico-Jan Hoogma en Aloys Wijnker, die tegelijk met Koeman gepresenteerd zullen worden als ‘redders van het Nederlands voetbal’.

Hoogma komt over van Heracles Almelo en wordt directeur ’topsport’. Volgens de ochtendkrant was Hoogma niet de eerste keuze: algemeen directeur Eric Gudde ontving eerst afzeggingen van Louis van Gaal, Fred Rutten en Earnest Stewart. Co Adriaanse was ook in beeld, maar werd te oud gevonden. Wijnker, voormalig hoofd jeugdopleidingen van AZ, verruilt zijn functie bij de Amerikaanse voetbalbond en wordt hoofd voetbalontwikkelingen in Zeist. De 42-jarige Wijnker wordt verantwoordelijk voor de trainersopleidingen van de KNVB.

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login