Nieuws

Koeman: ‘Bakkal moet zich eerst nog bewijzen’

on

Otman Bakkal is druk bezig om wedstrijdfit te worden bij Feyenoord, maar coach Ronald Koeman waarschuwt de middenvelder alvast dat een basisplaats geen zekerheidje is.

De oud-PSV’er die twee seizoenen geleden belangrijk was in Rotterdam zal zich eerst in het team moeten spelen.

De planning is dat Bakkal, die in januari zijn laatste wedstrijd speelde voor Dinamo Moskou, maandag zijn eerste minuten maakt bij Jong Feyenoord. “Daar zal hij honderd procent moeten worden. Ik hoop dat hij richting de uitwedstrijd bij Vitesse zo goed is dat hij bij de groep is”, doelde Koeman op het duel van volgende week.

“We kregen de kans om hem erbij te halen en hij heeft alles gedaan om hier te zijn. Alleen hij is nog niet wedstrijdklaar. Dat kan ook niet als je acht maanden geleden de laatste wedstrijd speelde. Goed trainen en conditioneel goed zijn wil niet zeggen dat je klaar bent voor een wedstrijd.”

Als dat wel zo is, moet Bakkal eerst nog in principe Lex Immers naar de bank zien te verwijzen. “Hij zal moeten bewijzen dat hij beter is dan anderen en dat is niet zo makkelijk. We zijn blij dat hij er is, hij is het type speler dat van alles wat heeft. Aan de andere kant ben ik zeer tevreden over de middenvelders die we nu hebben, dus bewijs het maar eens.”

Koeman was donderdag tegen FC Dordrecht onder de indruk van invaller Sven van Beek, die eerder dit seizoen al als rechtsback fungeerde en nu centraal stond. Hij beweerde dat Martin van Geel in een luxepositie zit. “Als ik technisch directeur van Feyenoord was, zou ik me geen zorgen maken over het centrum van de verdediging.”

“Als de mensen die er nu staan er aan toe zijn om een stap te maken, heb je een prima centrum voor de komende tien jaar. Ik verbaas me daar niet over, Van Beek ontwikkelt zich gewoon heel goed. Kongolo heeft de pech dat de posities goed bezet zijn achterin bij Feyenoord terwijl andere clubs nood aan de man hebben daar.”

Het zou daarom zomaar kunnen dat Feyenoord hem zal verhuren in de winterstop. Dat was in eerste instantie geen optie omdat Bruno Martins Indi misschien zou vertrekken. “Ik vind dat we in december wel een juiste keuze moeten maken met Kongolo. Zo belangrijk vind ik zijn ontwikkeling wel.”

Ruben Schaken liet zich van zijn beste kant zien tegen Dordrecht nadat hij tegen FC Utrecht gepasseerd was. “Misschien was dat wel even nodig. Hij was ouderwets goed. We wilden ook meerdere opties voorin. Dan kunnen we elke wedstrijd bepalen wat we doen zonder in grote lijnen veel te wisselen.”

Dat doet Frank de Boer dit weekend wel. De Ajax-coach vervangt zelfs zijn vaste keeper Kenneth Vermeer door Jasper Cillessen. Bij wisselvallige prestaties van zijn elftal is de verleiding volgens Koeman bij hem niet ook groot om radicale omzettingen te doen. “Als trainer probeer je iedereen vertrouwen te geven.”

“Een keeper wisselen doe je niet van de ene op de andere dag. Ik ben juist een trainer die over het algemeen weinig wisselt, in dat opzicht voel ik me niet aangesproken als het over omzettingen gaat”, ging Koeman enigszins voorbij aan het feit dat hij dit seizoen in alle zeven competitieduels met een andere basiself op de proppen kwam.

Bron: nusport.nl

20130927-175031.jpg

You must be logged in to post a comment Login