Nieuws

Koeman baalt internationale speelkalender

on

Feyenoord start woensdag met de voorbereiding op het nieuwe voetbal seizoen. Dat doen de Rotterdammers zonder een groot deel van de selectie en daar baalt trainer Ronald Koeman van. De coach mist nog de internationals van Oranje en Jong Oranje en neemt binnenkort zelfs afscheid van een drietal spelers die met Oranje onder negentien naar het EK afreizen.

Koeman mist op de eerste training in elk geval Daryl Janmaat, Ruben Schaken en Miquel Nelom, die met Oranje afreisden naar Azië. Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij, Tonny Vilhena en Jordy Clasie maakten op hun beurt deel uit van de selectie van Jong Oranje op het jeugd EK in Israël, terwijl Sven van Beek, Lucas Woudenberg en Anass Achahbar geselecteerd zijn voor het EK onder negentien in Litouwen.

“Dit wordt de meest individualistische voorbereiding ooit”, zegt Koeman tegen Voetbal International. “Je moet steeds rekening houden met de verschillende belastbaarheid van spelers. Als je naar de internationale kalender kijkt, gaat het nergens meer over. Een EK Onder-19 in juli en nu de Confederations Cup… Kan toch niet waar zijn? Je ziet jongens nu nog spelen die straks zonder vakantie moeten instromen in de sterkste competities ter wereld.”

Technisch directeur Martin van Geel is eveneens ontevreden, maar blijft wel realistisch. “We kunnen er niks aan doen, want wij maken de kalender niet. Natuurlijk is een EK voor jonge jongens een mooie ervaring, maar dat is meetrainen met Feyenoord en voor je kansen kunnen gaan óók. Het is alleen te hopen dat de KNVB er niet aan denkt Tonny Vilhena mee te nemen naar het EK Onder-19. Hij komt qua leeftijd in aanmerking, maar heeft met Jong Oranje in Israël gevoetbald en is bovendien voor Feyenoord een belangrijke speler.”

Bron: Soccernews.nl

You must be logged in to post a comment Login