Koeman: ‘Aanvallend heel goed gespeeld’

Ronald Koeman kon zich geen wedstrijd herinneren, waarbij hij zijn ploeg zoveel kansen had zien creëren als zondag tegen Roda JC Kerkrade. Al na twintig seconden lag de eerste bal achter Roda JC-doelman Kurto en in het vervolg van de wedstrijd kreeg Feyenoord nog vele kansen. Uiteindelijk maakte het elftal van Koeman vijf goals tegen Roda JC, wat de trainer deels tevreden stelde. ‘Aanvallend hebben we heel goed gespeeld en ik heb een paar fantastische doelpunten gezien’, vertelde de trainer na afloop. ‘We hadden er alleen tegen tien man misschien nog iets meer uit moeten halen.’

Hoewel Feyenoord voor rust al drie doelpunten maakte, nam de ploeg pas in de tweede helft echt afstand van de bezoekers uit Limburg. Dat was te wijten aan twee tegentreffers in de eerste helft, die allebei uit een hoekschop vielen. ‘Bij die momenten moeten we alerter zijn’, zei Koeman. ‘Voetballend gezien zijn we verder dan vorig seizoen, maar doordat we te veel doelpunten tegen krijgen moeten we toch elke keer nog vol gas geven voor de overwinning.’

Op basis van prima voetbal liep Feyenoord uiteindelijk binnen een kwartier na rust uit naar een 4-2 voorsprong, waarbij Roda JC ook nog met een man minder kwam te staan wegens een rode kaart voor Bart Biemans. ‘We konden in de tweede helft onze voorsprong vergroten op basis van beter spel dan de tegenstander’, concludeerde Koeman. ‘Al met al was het een goede middag voor ons.’

Bron: feyenoord.nl