Nieuws

KNVB wil wedstrijd snel inhalen, maar moet rekening houden met Europees speelschema

on

Het is nog niet duidelijk wanneer Feyenoord – VVV-Venlo ingehaald kan worden. De wedstrijd in De Kuip werd zondag na één minuut gestaakt vanwege het uitvallen van de lichtmasten in het stadion.

De KNVB gaat maandagochtend in overleg met de directies van Feyenoord en VVV om te bekijken wanneer de wedstrijd kan worden ingehaald. Dat meldt de voetbalbond zondagavond in een statement. ‘Het streven hierbij is altijd om zo snel mogelijk in te halen, zodat de competitie niet onnodig scheef gaat lopen’, aldus de KNVB.

Eerst moet het probleem met de lichtmasten van De Kuip verholpen zijn. De technische mensen van Feyenoord slaagden daar zondag niet in binnen een half uur, waardoor scheidsrechter Bas Nijhuis de wedstrijd moest staken.

Komende maandag is in elk geval géén optie voor het inhalen van Feyenoord – VVV, want dat is praktisch niet haalbaar. ‘Verder moeten, bij het inplannen van wedstrijden, ook de UEFA-restricties voor het spelen op Champions League en Europa League avonden in acht worden genomen. Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer de wedstrijd wordt gespeeld.’

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou