Nieuws

KNVB wil Vilhena voor drie duels schorsen; Klassieker komt in gevaar

on

De aanklager betaald voetbal van de KNVB wil Tonny Vilhena voor vier duels, waarvan één voorwaardelijk, schorsen wegens het uitdelen van een elleboogstoot aan Mathias Pogba tijdens de derby tussen Sparta Rotterdam en Feyenoord (1-0) van zondag.

.

Omdat het incident scheidsrechter Danny Makkelie was ontgaan, kon de aanklager het incident op basis van tv-beelden alsnog bestuderen. Dinsdag kondigde de aanklager betaald voetbal aan een onderzoek te beginnen.

.

Pogba, matchwinner voor Sparta Rotterdam (1-0) met een vroege goal, stond na afloop met een pleister onder zijn oog voor de camera van FOX Sports. ‘Dat komt door een elleboogstoot van Tonny Vilhena. Maar dat maakt niet uit, het hoort bij het spel. Een mooi souvenir’, lachte het slachtoffer.

.

Club en speler kunnen het voorstel van de aanklager betaald voetbal accepteren of afwijzen. In dat laatste geval komt de zaak bij de tuchtcommissie terecht. Daarna is het nog mogelijk in beroep te gaan. Accepteert Feyenoord de straf, dan mist Vilhena de komende Eredivisie-duels met AZ (12 maart), SC Heerenveen (19 maart) en Ajax (2 april).

.

Bron: Vi.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login