Nieuws

KNVB wil topduels na winterstop laten spelen

on

Het bestuur betaald voetbal van de KNVB ziet wel iets in het plan om de topduels en de beladen streekderby’s komend seizoen zoveel mogelijk na de winterstop in te plannen. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

De KNVB hoopt dat er volgend kalenderjaar weer duels met publiek gespeeld mogen worden. Het lijkt daarom (commercieel) aantrekkelijk om de topduels zoals De Klassieker, Feyenoord – PSV, PSV – Feyenoord na de winterstop te plannen.

,,Dat is ook één van mijn eigen ideeën”, liet directeur betaald voetbal Eric Gudde weten. ,,Het lijkt me een goed plan om de wedstrijden waar veel publiek op afkomt, de zogenoemde kaskrakers, in de tweede helft van het seizoen te programmeren. Aan de andere kant blijft het koffiedik kijken. Niemand weet nog wanneer we met publiek kunnen gaan spelen. Maar de afdeling competitiezaken gaat er in elk geval wel mee aan de slag.”

Gudde bevestigde dat er binnen de KNVB en bij de eredivisieclubs ook wordt gekeken naar de zondagavond als vaste speelavond. Het Supporterscollectief Nederland ziet daar absoluut geen heil in.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login