Nieuws

KNVB wil laatste twee speelrondes een week uitstellen

on

De eredivisie duurt dit seizoen mogelijk een week langer. De KNVB roept alle bvo’s morgen bijeen om tot een oplossing te komen, nu er door het Europese succes van Ajax sprake is van krapte op de speelkalender. Een serieuze optie is om de laatste speelrondes pas op zondag 12 en 19 mei te laten afwerken.

Toen het competitieprogramma in elkaar werd gezet hield de KNVB geen rekening met het feit dat Nederland een club in de halve finale van de Champions League zou hebben, zo schrijft Voetbal International. Nu dat toch het geval is komt de voetbalbond in de knoop met de speeldata, omdat de wedstrijden van de laatste twee speelrondes op hetzelfde tijdstip afgewerkt moeten worden. Dat zou betekenen dat Ajax op zondag een competitieduel speelt en al op dinsdag in het miljardenbal in actie zou moeten komen.

De bond hoopt samen met alle Eredivisie-clubs een oplossing te vinden voor dit probleem. Donderdag wordt met afgevaardigden van alle clubs overlegd in Zeist en er zal in ieder geval gesproken worden over de mogelijkheid om de laatste twee speelronden een week op te schuiven. Dat zou betekenen dat er op zondag 12 mei en zondag 19 mei gevoetbald wordt en de speelronde van zondag 28 april komt te vervallen. Ajax heeft op die manier een week rust ter voorbereiding op het eerste duel in de halve finale van de Champions League.

Bron: AD.nl

Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login