Nieuws

KNVB: ‘Wedstrijden worden sneller definitief gestaakt’

on

De KNVB heeft via een persverklaring laten weten dat de scheidsrechter strenger gaat optreden tijdens wangedrag van supporters in de stadions.

“Het veld is heilig, de spelers moeten daar veilig hun werk kunnen doen”, laat Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal KNVB, weten in reactie op de gebeurtenissen van woensdagavond in De Kuip.

,,Woensdagavond hebben we allemaal een schandalig incident gezien waarbij een speler niet veilig was op het veld. Dit incident staat helaas niet op zichzelf. Uiteraard hebben we het veroordeeld, want dit en ander wangedrag in de stadions mogen nooit normaal worden gevonden. Daarmee is het voor de KNVB niet klaar. Het veld is heilig. De spelers en alle anderen op het veld moeten te allen tijde veilig hun werk kunnen doen. Daarom voeren wij per direct aangescherpte maatregelen in.”

,,Als voorwerpen op het veld worden gegooid, dan besluit de scheidsrechter het spel stil te leggen en gaan de teams en scheidsrechters naar de kleedkamers. Als zij de wedstrijd hervatten en er worden opnieuw voorwerpen op het veld gegooid, dan besluit de scheidsrechter de wedstrijd definitief te staken. Als een speler of scheidsrechter vanuit het publiek met een voorwerp wordt geraakt, dan besluit de scheidsrechter direct de wedstrijd definitief te staken.”

De KNVB hopen dat de aangekondigde maatregelen komend weekend in speelronde 28 van de eredivisie al hun effect zullen hebben. ,,Door deze stappen halen potentiële daders het hopelijk niet langer in hun hoofd om de hoofdrolspelers op het veld te belagen. Daar zijn we helemaal klaar mee. De veiligheid in en rond een stadion is topprioriteit en doen we samen met clubs, supporters, gemeentes, OM, politie en kabinet. Het uitgangspunt blijft dat het voetbal toegankelijk, gastvrij en veilig moet zijn voor alle echte supporters.”

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply