Nieuws

KNVB stelt alles in het werk om komende vier eredivisierondes met publiek af te werken

on

Volgens het Algemeen Dagblad stelt de KNVB alles in het werk om ervoor te zorgen dat ook de komende vier eredivisierondes met publiek gespeeld kunnen worden. Uiterlijk morgen volgt duidelijkheid hierover. Volgens het AD waarschuwt de medische wereld voor de gevaren van deels gevulde stadions. ,,Het is echt onverantwoord.”

Volgens de krant wordt vermoedelijk morgen bekend of komend weekeinde met publiek gespeeld gaat worden. Gisteren voerde de KNVB overleg met diverse ministeries. De KNVB wil uit sportief oogpunt en vooral uit financieel oogpunt dat de laatste eredivisiewedstrijden mét publiek worden gespeeld. ,,Als supporters en sponsoren nog een paar duels mee kunnen pikken, heeft dat een aanjagende werking. Ze kopen dan sneller een seizoenkaart voor volgend seizoen en helpen hun clubs daarmee aan broodnodige inkomsten.”

Het grootste obstakel om de wedstrijden met publiek te laten spelen zijn de nog altijd hoge besmettingscijfers en het aanzienlijke aantal IC-opnames. In verschillende ziekenhuizen komt volgens intensivisten zelfs code zwart in zicht. Dat betekent dat voor sommige patiënten geen plaats meer is.

Dr. Rijkers, immunoloog in het Tilburgse Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis is minder positief om wedstrijden met publiek af te laten werken: ,,De KNVB zegt dat de wedstrijden afgelopen weekeinde goed zijn verlopen. Maar feitelijk weten we dit nog helemaal niet, want de effecten zie je pas weken later. Bij eerdere evenementen bleken er tóch positieve mensen te zitten die ook anderen besmet hebben.””

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply