Nieuws

Protocol: ‘Stadions mogen maar 15 tot 35 procent gevuld zijn’

on

Bij het opstarten van het betaald voetbalseizoen 2020-2021, op 12 september, is het thuispubliek vanaf het begin welkom, staat in een protocol van de KNVB, waaruit het Algemeen Dagblad citeert. Stadions kunnen volgens de KNVB voor vijftien tot 35 procent gevuld worden met publiek.

De KNVB heeft met het ‘Protocol Veilige Opstart Betaald Voetbal 2020-2021’ de betaald voetbalclubs in Nederland een leidraad gegeven om stadionbezoek te coördineren.

De leidraad houdt volgens het AD.nl in dat er rekening met vier verschillende ‘groepen’ supporters moet worden gehouden.

Een vak gevuld met toeschouwers die individueel naar het stadion komen, kan voor vijftien tot twintig procent gevuld worden.

Toeschouwers uit hetzelfde huishouden die in tweetallen of drietallen naar een stadion afreizen heeft tot gevolg dat er zo’n 25 tot 30 procent kan worden gevuld. Voor groepen jongeren in de leeftijd tot 18 jaar zijn er minder beperkingen, waardoor het stadion tot maximaal 35 procent gevuld kan worden.

De bottleneck waar de meeste clubs en toeschouwers mee moeten worstelen, is dat clubs met tijdsloten moeten gaan werken. Dit zorgt ervoor dat supporters lang van tevoren aanwezig moeten zijn en vervolgens ook weer lang moeten wachten voordat ze het stadion weer kunnen verlaten.

Volgens het AD.nl staat in ieder geval vast, dat er de komende periode geen uitsupporters naar de wedstrijden kunnen gaan. Uitsupporters zorgen namelijk voor nog meer uitdaging rondom de beheersbaarheid van het van- en naar het stadion krijgen van supporters.

You must be logged in to post a comment Login