Nieuws

KNVB: ‘Spandoeken in De Kuip konden blijven liggen”

on

Het Algemeen Dagblad publiceerde vandaag op hun site dat de spandoeken, die momenteel door vrijwillers worden verwijderd, hadden kunnen blijven liggen. Echter heeft de stadiondirectie van Stadion Feijenoord een ander besluit genomen.

Woordvoerder Jaap Paulsen van de KNVB: “Wij huren De Kuip ieder jaar voor de bekerfinale. Daarin nemen we mee dat de speellocatie neutraal moet worden opgeleverd. Dat is wel zo netjes richting de finalisten,”

Volgens het AD mag De Kuip zelf bepalen hoe het stadion neutraal wordt opgeleverd. Dat kan door de tribunes leeg te halen, maar er hadden bijvoorbeeld ook zeilen over de tribunes kunnen worden gelegd. ,,Dat is aan het stadion zelf. Het is niet zo dat wij het alleenrecht hebben over de oplossing’’, aldus de woordvoerder van de KNVB.

Het AD laat weten dat volgens de stadiondirecteur Jan van Merwijk al weken geleden in samenspraak met de supportersvereniging besloten is om de spandoekenactie te beëindigen.

De KNVB heeft nog een voorstel gedaan om zeil over de spandoeken te leggen, maar dat was voor Van Merwijk geen optie. ,,Dat kost best veel geld en tijd. Daarom hebben we in samenspraak met de fans besloten de tribunes alvast leeg te halen. Daar hebben zij zich meteen bij neergelegd.’’

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply