Nieuws

KNVB niet blij met nieuwe crisisheffing regering

on

Ron Francis is niet blij met de huidige regering. De financieel directeur van de KNVB is niet te spreken over de manier waarop de regering omgaat met de crisisheffing. Afgelopen jaar werd namelijk gemeld dat clubs eenmalig zestien procent extra belasting moesten betalen over salarissen boven de 150.000 euro. Nu blijkt dat in 2013 opnieuw te moeten gebeuren.

“Op dit punt is sprake van een onbetrouwbare overheid”, tekende De Telegraaf op uit de mond van Francis. “Clubs hebben ook niet kunnen voorsorteren op de extra heffing. Die van 2012 werd in april van dat jaar afgekondigd, waarbij expliciet werd aangegeven dat de heffing eenmalig zou zijn. Hoe zuur is het dan dat deze nu weer herleeft?”

De KNVB is dan ook van plan om de beslissing van de regering aan te vechten. Ook over de werkgeversheffing bestaat ontevredenheid. “Clubs zijn als werkgever wettelijk verplicht de heffing te betalen en moeten deze verhalen op de spelers, vindt de regering. Maar dat kan en mag helemaal niet omdat de profclubs gehouden zijn aan bestaande meerjarige contracten. Daarom spreken wij op dit punt van onbetrouwbaar beleid van de regering waarmee we het Nederlandse profvoetbal internationaal nog verder uit de markt prijzen”, zo besloot de directeur zijn verhaal.

Bron: Soccernews.nl

You must be logged in to post a comment Login