Nieuws

KNVB negeert de Kuip in EK-kwalificatie

on

De Kuip krijgt geen enkele EK-kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2016. Het Nederlands elftal speelt alle wedstrijden in aanloop naar het EK in de Amsterdam ArenA.

In de kwalificatie voor het WK van Brazilië speelde Oranje al vier van de vijf duels in Amsterdam. De Kuip kreeg destijds één wedstrijd toebedeeld: Nederland-Andorra.

Het is algemeen bekend dat de KNVB veel meer sponsors en genodigden in de ArenA kan ontvangen dan in de Kuip. Daarmee leveren wedstrijden in Amsterdam veel meer inkomsten op. Ook de logistiek is rond de Amsterdam ArenA beter geregeld dan op Rotterdam-Zuid. De initiatiefnemers van het nieuwe stadion van Feyenoord hebben al laten weten ervan uit te gaan dat Rotterdam bij een nieuw onderkomen veel meer wedstrijden van het Nederlands Elftal krijgt toegewezen.

Oranje begint de kwalificatie voor het EK op 9 september in Tsjechië. De eerste thuiswedstrijd is 10 oktober tegen Kazachstan. Nederland zit verder in de poule met Turkije, Letland en IJsland. De nummers 1 en 2 in de poule en de beste nummer 3 van de negen poules plaatst zich direct. De overige nummers 3 spelen play-offs om de laatste vier plaatsen. Het EK 2016 wordt gehouden in Frankrijk en telt voor het eerst 24 deelnemers.

Bron: Rijnmond.nl

20140604-130204-46924798.jpg

You must be logged in to post a comment Login