Nieuws

KNVB moet nog bepalen wat gevolgen van staken mini-klassieker zijn

on

De politie heeft naar aanleiding van de gebeurtenissen zaterdag rond de onder 19-elftallen van Ajax en Feyenoord niemand aangehouden. Ook is er geen aangifte gedaan. Dat meldt de politie in Amsterdam.

Volgens de politie is het verder een zaak van Ajax. “We hebben alleen geholpen bij het vertrek van Feyenoord uit Amsterdam”, licht een woordvoerder toe.

Ajax neemt vooralsnog geen maatregelen tegen de aanhangers die tijdens de wedstrijd familieleden van Feyenoord-spelers probeerden aan te vallen. Dat zou zijn gebeurd nadat de Rotterdamse aanhang juichte bij een kans en er door twee fans een beweging richting de Amsterdamse aanhang zou zijn gemaakt. 

“De vraag is of je mensen die boos afstormen op een ander, maar worden tegengehouden, ergens voor kunt straffen”, zegt een woordvoerder van de club. Er zijn op de beelden wel personen herkent.

Ajax gaat de gebeurtenissen uiteraard evalueren. “Wij gaan intern bekijken hoe de organisatie is verlopen”, vervolgt de woordvoerder, “en wat we in volgende gevallen anders zou moeten doen om dit soort incidenten te kunnen voorkomen.”

Directeur Edwin van der Sar sprak zaterdag al zijn afkeuring over de gebeurtenissen af.

De wedstrijd, beslissend voor het kampioenschap, werd zaterdag in de eerste helft bij een 0-0 stand gestaakt.

De KNVB bepaalt wat de gevolgen van het staken zijn. Ook moet nog een beslissing over het al dan niet uitspelen van de wedstrijd worden genomen.

“We wachten het rapport van de scheidsrechter af. Daarna zal de aanklager amateurvoetbal een besluit nemen”, aldus een woordvoerder van de voetbalbond. 

Het was de tweede achtereenvolgende zaterdag dat het onrustig was rond een voetbalduel tussen twee teams uit Amsterdam en Rotterdam. Een week eerder moest de politie er aan te pas komen, nadat aanhangers van Ajax en Feyenoord elkaar troffen rond het duel AVV Swift tegen Sportclub Feyenoord in de hoofdklasse A bij de amateurs.

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login