Nieuws

KNVB ‘met stomheid geslagen’ na uitspraken OMT-lid die niet verwacht dat in 2021 tribunes vol zitten

on

De KNVB is ‘met stomheid geslagen’ over uitspraken die OMT-lid Andreas Voss eerder bij de NOS deed over de mogelijkheid weer publiek toe te laten bij voetbalwedstrijden. Dit meldt het Brabants Dagblad.

Voss liet weten dat volle tribunes er vermoedelijk dit kalenderjaar niet meer inzitten. ,,Dit staat volledig haaks op alle gesprekken die wij met het kabinet hebben gevoerd”, zegt Gijs de Jong van de KNVB.

,,Van meneer Voss kunnen we beter wachten tot we begin 2022 allemaal gevaccineerd zijn. Wij willen stap voor stap naar verbeteringen, maar hij voorspelt al hoe het er tegen het einde van het jaar uitziet.”

Voss, hoogleraar infectiepreventie van het Radboud UMC, is hoofdonderzoeker van het Fieldlab-programma. Hij zegt dat het hem “onwaarschijnlijk lijkt” dat er in 2021 nog voor volle stadions wordt gespeeld. “Zelfs als de uitkomsten van het onderzoek positief zijn.”

“Uitspraken dat het tot mislukken is gedoemd zijn uitermate schadelijk. Clubs gaan nu in gesprek met hun seizoenkaarthouders voor volgend seizoen. Nu horen de fans, het gaat voorlopig niets worden. Dit is niet de mening van het kabinet, dat is mij inmiddels verzekerd.” Aldus het Brabants Dagblad.

Bron: bd.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply