Nieuws

AD: ‘KNVB hoopt op RIVM en wil Eredivisie vanaf half juni laten uitspelen’

on

De KNVB peinst er volgens het Algemeen Dagblad niet over om de competitie vroegtijdig stop te zetten. De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond zet vol in op doorvoetballen, zo is vanmiddag in conference calls besproken met de clubs in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie.

De KNVB hoopt half juni de inhaalwedstrijden AZ – Feyenoord en FC Utrecht – Ajax te laten spelen. Vervolgens zou het hele betaald voetbal in het weekend van – 19, 20 en 21 juni – weer volledig kunnen worden hervat. De kans dat deze wedstrijden mét publiek zullen worden gespeeld is overigens minimaal.

De KNVB hoopt verder dat het RIVM de clubs toestemming geeft om vanaf half mei weer te mogen trainen. Volgens het AD.nl is er zelfs nog ruimte om de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht te laten spelen.

Of dit allemaal haalbaar en verantwoord is zal vermoedelijk op 21 april duidelijk worden. Op de datum zal premier Mark Rutte in een persconferentie laten weten of de intelligente lockdown, waar Nederland momenteel mee te maken heeft, gehandhaafd blijft óf dat de maatregelen versoepeld worden.

Bron: AD.nl

Bron foto: Feyenoordinbeeld.nl

Aanbevolen voor jou