Nieuws

KNVB: ‘Het is duidelijk; de landskampioen is de thuisspelende club’ 

on

De KNVB snapt niet dat Vitesse boos is over het beschikbare aantal kaarten voor de Johan Cruijff Schaal. Woordvoerder Chris van Nijnatten zegt dat de club akkoord ging met het voorstel van de voetbalbond..

“Het is dit voorjaar allemaal doorgesproken met de vijf clubs die op dat moment in aanmerking konden komen voor de wedstrijd: Ajax, Feyenoord, PSV als landskampioen en AZ en Vitesse als bekerwinnaar. Toen is duidelijk gezegd dat de landskampioen echt de thuisspelende club wordt.”

.

“Dat heeft onder meer tot gevolg dat alleen het uitvak ter beschikking staat van de uitspelende ploeg. In dit geval is dat Vitesse.”

.

Vitesse-directeur Joost de Wit is verbolgen. “Het is voor ons een grote prijs om voor te strijden. Het moet een voetbalfeest worden voor twee teams en daar zijn we nu heel ver vanaf. Ik ben het meest boos op het besluitvormingsproces van de KNVB. Het besluit om niet meer in de Arena te spelen is, misschien wel met goede bedoelingen, te gehaast en ondoordacht genomen.”

,

Van Nijnatten pareert die kritiek. “De directie is constant betrokken geweest in dit proces. Het is heel erg raar dat ze er nu over beginnen, dat hadden ze eerder moeten doen.”
“Misschien hebben bepaalde mensen in het hele proces niet op zitten letten of hebben wij signalen niet opgevangen. Maar we hebben de notulen erop nageslagen en de mensen gesproken die erbij waren. Daaruit kwam geen enkel misverstand naar voren.”

.

Bron: Nos.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login