Nieuws

KNVB: ‘Gemeente bepaalt fan-beleid ajax – Feyenoord’

on

De KNVB laat het aan het gemeentebestuur van Amsterdam over of het Feyenoordfans wil toelaten bij het bekerduel in Amsterdam tussen Ajax en de Rotterdammers.
Sinds 2009 is er een afspraak tussen beide gemeenten dat bij deze klassieker geen aanhangers van de bezoekende partij worden toegelaten. Ajax en Feyenoord werden donderdag bij de loting voor de kwarftfinales van de strijd om de KNVB-beker aan elkaar gekoppeld.

‘De KNVB is in de basis altijd voorstander van het spelen van wedstrijden voor fans van beide clubs’, meldde een woordvoerder van de voetbalbond vrijdag. ‘Bij duels tussen Ajax en Feyenoord is het echter aan de gemeenten Amsterdam en Rotterdam en de clubs om gezamenlijk duidelijke afspraken te maken over de mogelijkheden om weer uitsupporters toe te staan bij de onderlinge ontmoetingen.’

Het besluit geen fans van de bezoekende club meer toe te laten, volgde na jaren van supportersrellen. In 2010, toen beide teams de finale bereikten, werd eerst besloten die met fans van beide teams in de Kuip af te werken. Toen bleek dat de kosten voor politie-inzet wegens dreigende onlusten uit de hand liepen, werd de finale alsnog over twee duels uitgesmeerd waarbij ‘uitfans’ niet welkom waren. Volgens de KNVB is dat nu geen optie: een finale is in principe op neutraal terrein met fans van beide teams, nu betreft het een thuiswedstrijd voor Ajax.

De gemeente Amsterdam wilde vrijdag niet op de zaken vooruitlopen. Een woordvoerster van burgemeester Eberhard van der Laan meldde dat er wellicht pas begin januari meer duidelijkheid komt.

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login