Nieuws

KNVB: ‘Geen bekerfinale op Bonaire’

on

De KNVB ziet niets in het plan om de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht op Bonaire af te werken. „Met het oog op de volksgezondheid adviseert de rijksoverheid momenteel niet naar het buitenland te reizen, tenzij dit strikt noodzakelijk is”, reageert een woordvoerder van de voetbalbond op de site van De Telegraaf.

Volgens de KNVB is het tegenstrijdig om het voetbalseizoen vroegtijdig te stoppen vanwege het coronavirus om vervolgens met z’n allen in een vliegtuig te stappen. Daarnaast mogen volwassen personen op dit moment nog niet zonder 1,5 meter afstand van elkaar trainen.

FC Utrecht is onlangs naar de UEFA gestapt, omdat zij het niet eens zijn met het feit dat de KNVB de Bekerfinale als openingswedstrijd wil laten spelen zonder dat er een Europees ticket te verdienen valt. Volgens De Telegraaf komt het uitvoerend comité van de UEFA op 17 juni bijeen. FC Utrecht hoopt kort daarop meer duidelijkheid te krijgen of ze alsnog een officiële Bekerwedstrijd mét inzet van een Europees ticket te mogen spelen

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login