Nieuws

KNVB gaat zeven stadions testen of gezondheid kan worden gewaarborgd

on

De nationale voetbalbond onderzoekt volgens Dagblad De Stentor medio juli met het project “Voetbal Field Labs” de (on-) mogelijkheden met de 1,5 meterregels in een aantal nationale voetbalstadions.

De stadions van Go Ahead Eagles, PSV, De Graafschap, NEC, Ajax, FC Groningen en Almere City behoren tot de pilot, die zowel grote als kleine stadions onder de loep neemt.

Er wordt onder meer gekeken naar de nieuwe indeling van het stadion, waarbij de 1,5 meter afstand kan worden gegarandeerd. Het is goed mogelijk dat daarbij ook supporters aanwezig zullen zijn. De KNVB wil onderzoeken welke aantallen bezoekers mogelijk zijn en hoe er (steeds meer) fans kunnen worden toegelaten.

Afgelopen woensdagavond heeft het kabinet de beperkende maatregelen omtrent het coronavirus drastisch versoepeld. De Eredivisie start half september en daarbij mag mét publiek gespeeld worden. Echter moet het publiek de anderhalve meter afstand in acht nemen. Tevens mag men niet schreeuwen en zingen. Bij overtreding hiervan dreigt premier Rutte de stadions alweer te sluiten. De KNVB wil voor aanvang van het seizoen nu volop testen of de gezondheid in voetbalstadions kan worden gewaarborgd.

You must be logged in to post a comment Login