Nieuws

KNVB dreigt Bijlow en Geertruida met schorsing wanneer zij weigeren voor Jong Oranje

on

Feyenoord heeft volgens Voetbal International vol ongeloof gereageerd op een telefoontje van bondscoach Marcel Groninger van Jong Oranje richting Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida. Volgens VI kregen de jeugdinternationals te horen dat ze mee móeten naar de interland tegen Wit-Rusland. Nederland beschouwt dit land als een code oranje land en om die reden wil Feyenoord de jeugdinternationals thuis houden.

Bij terugkomst uit een land dat als oranje staat aangemerkt zouden de Internationals minimaal tien dagen in quarantaine moeten. In Den Haag wordt momenteel druk overleg gepleegd om voor Internationals een uitzondering te maken, maar de uitkomst hiervan is allerminst zeker.

Wanneer Feyenoord Bijlow en Geertruida niet wil afstaan, overweegt de KNVB het tweetal te schorsen voor de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle.

Technisch directeur van de KNVB vraagt zich in VI af: “Wat als Feyenoord voor de Europa League een club in Spanje loot? We hebben vijf clubs die Europees actief zijn. Op die manier kunnen we geen betaald voetbal bedrijven. Van de aangesloten landen bij de UEFA hebben 53 van de 55 een uitzonderingspositie. Alleen Nederland en Moldavië nog niet.”

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login