Nieuws

KNVB directeur: ‘Vanaf oktober meer publiek bij wedstrijden’

on

SoccerNews heeft vanavond naar Langs de Lijn en Omstreken geluisterd en bericht dat het betaald voetbal vanaf oktober meer fans in de stadions gaat toelaten. Interim-directeur Jan de Jong van de Eredivisie CV onthulde dat donderdagavond in het radioprogramma.

Volgens de protocollen die momenteel zijn opgesteld mag een stadion voor maximaal veertig procent gevuld worden. Volgens interim-directeur De Jong is er meer publiek nodig om de clubs door deze crisis heen te loodsen. “Een jaar lang zonder publiek en je hebt over een jaar geen betaald voetbal meer in Nederland”, stelt de oud-directeur van Feyenoord.

De Jong laat weten dat de KNVB gaat testen bij verschillende clubs in de eredivisie en in verschillende stadions. Men wil weten wat de mogelijkheden en onmogelijkheden van de clubs zouden zijn. Men wil weten of er mensen op een kleinere ruimte in het stadion kunnen zitten, dus op minder dan anderhalve meter. Dit zou niet gelden voor het hele stadion, maar voor een specifiek aantal vakken. Mondkapjes zouden dan weer verplicht worden.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login