KNVB BEKER: Protest Roda JC afgewezen door KNVB, Limburgers stappen naar rechter

Roda JC kan de hoop op een plekje in de halve finale van de KNVB Beker opgeven. De Limburgers zagen tegen Willem II een doelpunt afgekeurd worden door de videoscheidsrechter en tekenden bezwaar aan bij de KNVB. Roda wilde dat de wedstrijd gedeeltelijk zou worden overgespeeld, maar de KNVB heeft dat protest afgewezen.

Donis Avdijaj leek tijdens de verlenging, bij een stand van 2-2 de winnende goal namens Roda JC te maken, maar videoscheidsrechter Jochem Kamphuis had in de daaraan voorafgaande aanval hands van Mikhail Rosheuvel gezien. De ploeg uit Kerkrade tekende bezwaar aan tegen de beslissing van de arbitrage en wilde dat de laatste acht minuten van de verlenging over werden gespeeld, met een 2-3 voorsprong voor Roda.

De KNVB beroept zich echter op de regels van de internationale spelregelcommissie IFAB, meldt de voetbalbond via de officiële kanalen. Daarin staat dat de beslissing van de scheidsrechter in dergelijke situaties bindend is.

Update 21.25: Roda JC stapt naar de rechter na de uitspraak van de KNVB met als doel om toch nog mee te spelen in de beker. Dat meldt De Limburger. De KNVB heeft het protest van de Limburgse club naast zich neergelegd. Bij Roda hopen ze dat de laatste acht minuten van het bekerduel met Willem ll overgespeeld kunnen worden.

Bron: Voetbalprimeur.nl