Feyenoordinbeeld

Kleine Gerben naar De Kuip knuffels vangen (video)

on

Op de dag dat zieke kinderen naar De Kuip gingen voor de wedstrijd ADO-Feyenoord, afgelopen september, bleef Gerben bij oma. Feyenoord had een dagje uit geregeld voor kinderen uit het Sophia Kinderziekenhuis. Maar Gerben, die een auto-immuunziekte heeft, was met zijn drie jaar te jong om mee te gaan. “Daarom namen we zijn broer Bjarne mee”, vertelt moeder Donja Valkhoff.   .

Die zondag 11 september 2016 zou de familie niet snel vergeten. In de twaalfde minuut gooiden supporters van ADO Den Haag honderden knuffels in het kindervak. Bjarne probeerde er zoveel mogelijk te vangen, ook voor zijn broertje Gerben.

.

“Kippenvel”, zegt moeder Donja. “Het was al mooi om bij de wedstrijd te zijn. Maar stoere gasten die het knuffeltjes laten regenen, maakte het onvergetelijk.”

.

De beelden van de knuffelactie gingen de hele wereld over. ADO Den Haag maakt zelfs kans om op 9 januari 2017 de FIFA Fan Award te winnen.

.

NOS op 3 wilde terugblikken op hét nieuwsmoment dat Nederland even in vervoering bracht. Kleine Gerben kent alleen de verhalen van zijn broer en ouders. Hoe mooi zou het zijn als hij zelf knuffels kan vangen? We gingen met hem terug naar De Kuip:

.

.

Bron: NOS.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login