Nieuws

Klassieker tijdelijk gestaakt door aansteker op hoofd Klaassen

on

Een absoluut dieptepunt in De Kuip. Tijdens De Klassieker heeft Ajax-middenvelder Davy Klaassen een voorwerp op zijn hoofd gekregen, waardoor de speler een flinke hoofdwond opliep. Scheidsrechter Allard Lindhout besloot in de 62e minuut Feyenoord-Ajax direct stil te leggen.

Het incident gebeurde na een opstootje tussen aanvoerders Orkun Kökcü en Dusan Tadic bij een 1-2 stand. Vervolgens bemoeiden meerdere spelers zich hiermee, waaronder Klaassen. Tijdens deze schermutseling kreeg de middenvelder van de Amsterdammers iets naar zijn hoofd gegooid. Het bloed stroomde over zijn hoofd heen. Dit vond allemaal plaats aan de kant waar geen netten waren opgehangen.

Vervolgens zijn Feyenoord en Ajax naar de kleedkamers gegaan. Na een halfuur is De Klassieker weer verder gegaan.

‘Gebruik je verstand!’

Assistent-trainer John de Wolf kwam enkele minuten na het stilleggen terug op het veld. De oer-Feyenoorder nam het woord en sprak het publiek toe. Hij richtte zich onder meer tot de toeschouwers aan de kant waar het incident gebeurde. 

“‘Supporters’, tussen aanhalingstekens, gebruik je verstand! Zorg dat er niks meer op het veld komt en dat we achter dit team blijven staan. Wij willen ervoor blijven gaan en hebben jullie keihard nodig. Maar gebruik je verstand!”, zei De Wolf via de microfoon.

Verdachte opgepakt

De politie heeft nog tijdens de wedstrijd een 32-jarige man uit Roelofarendsveen opgepakt in De Kuip. Hij wordt verdacht van het gooien van iets waardoor Klaassen een hoofdwond opliep.

Bron: Rijnmond.nl

Foto: Feyenoordinbeeld.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply