Nieuws

KIJKTIP: Tiki taka Touzani met Van Hanegem

on

Soufiane Touzani ontmoet een van de beste Nederlandse voetballers ooit: Willem van Hanegem. Ze praten onder meer over de verloren WK-finale van 1974, toen ‘De Kromme’ basisspeler was. En kan hij nog een paar trucjes met de bal?

Soufiane Touzani gaat in dit tweede seizoen van Tiki taka Touzani niet alleen langs bij de profvoetballers van nu. Hij bezoekt ook sterren uit een recent en iets grijzer verleden. Zoals Ruud van Nistelrooy en – in deze uitzending – Willem van Hanegem.

Tiki taka Touzani wordt vanavond (maandag) om 22:00u op RTL 7 uitgezonden

Willem van Hanegem

“Qua leeftijden is het wat meer gebalanceerd”, zegt Touzani op Vi.nl. “Maar ook met Van Hanegem gingen we naar een Cruyff Court en draaiden we muziek in de auto. Hij liet hele grote hits horen die ik niet kende. We verschillen zoveel, verder uit elkaar kan haast niet, maar de liefde voor de bal verbond ons. De bal gaat voorbij aan achtergrond of leeftijd.” De twee spreken over de verloren WK-finale van 1974, waarin Van Hanegem in de basis stond. En ‘De Kromme’ waagt zich aan de kunst van het ‘drone schieten’.

Onnavolgbaar

Soufiane Touzani is een straatvoetballer die faam maakte over de gehele wereld met zijn onnavolgbare trucs. De geboren Rotterdammer is zelfs zo populair, dat hij in een vol San Siro-stadion mocht optreden met Ronaldinho. Hij gaf ook een voorstelling voor het koninklijk paar tijdens de troonwisseling. Dit is het tweede seizoen van zijn programma Tiki taka Touzani, waarin hij meeloopt met voetballers van vroeger en nu.

Bron: TVGiDS.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login