Nieuws

KIJKTIP FOX Sports 1 om 20:30u: ‘Overwinning in De Kuip op Juventus in 1997’

on

Aan de vooravond van de rentree van Feyenoord in de Champions League wordt in een nieuwe documentaire uitgebreid teruggeblikt op één van de meest memorabele wedstrijden van de club op het miljoenenbal. De FOX Sports DOC ‘Tango met De Oude Dame’, over de 2-0 overwinning van Feyenoord op Juventus op 26 november 1997, gaat op zondag 10 september om 20:30 uur in première op FOX Sports 1.

De hoofdrol tijdens de legendarische avond van twintig jaar geleden was voor Julio Ricardo Cruz, die beide doelpunten voor zijn rekening nam. De Argentijnse spits is dan ook één van de oud-spelers die tijdens de documentaire aan het woord komt. ‘Het was een magische avond,’ zegt Cruz over het duel met Juventus. ‘We wilden allemaal winnen: het team, de mensen van de club en zelfs de journalisten. Het was een intense belevenis. De wil om te winnen maakte zoveel krachten bij ons los. Het droeg

allemaal bij aan het succes die avond.’

Verder werkte onder meer toenmalig trainer Leo Beenhakker mee aan de documentaire, evenals Henk Vos en Clemens Zwijnenberg. Net als hun ploeggenoten stegen zij in de kolkende Kuip boven zichzelf uit in het duel met de Italiaanse grootmacht, die op de bewuste avond onder meer Didier Deschamps, Zinedine Zidane en Alessandro Del Piero in de gelederen had.

Ook huidig Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst komt aan het woord. ‘Die wedstrijd was qua ervaring heel goed voor mij, maar ook qua besef van waar ik naartoe wilde in mijn carrière,’ vertelt Van Bronckhorst in de documentaire. ‘Ik wist: als ik uiteindelijk op dit hoge niveau wil spelen, moet ik stappen maken. Uiteindelijk is dat natuurlijk gelukt, daar was deze wedstrijd een eerste aanzet toe.’

De FOX Sports DOC ‘Tango met De Oude Dame’ is zondag 10 september om 20:30 uur voor het eerst te zien op FOX Sports 1. De documentaire wordt daarna nog regelmatig herhaald en zal ook terug te zien zijn op de website van FOX Sports.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login