Nieuws

Kevin Jansen: “Ik wil altijd spelen, zeker tegen Feyenoord”

on

Kevin Jansen groeide als voetballer op naast de Rotterdamse Kuip. 11 jaar speelde hij in de jeugdopleiding van Feyenoord, komende zondag de tegenstander van zijn huidige club ADO Den Haag. Wrang genoeg gaat hij wellicht niet spelen. “Ik ben nog steeds Feyenoord-supporter”

Als jongetje van zeven jaar liep hij al rond op Varkenoord, het jeugdcomplex van Feyenoord. Hij doorliep er alle jeugdelftallen, Feyenoord werd zijn tweede huis. Vorig jaar werd Kevin Jansen verhuurd aan Excelsior, afgelopen zomer nam hij afscheid van de club waar hij nog altijd supporter van is. “Feyenoord trok al snel Ruud Vormer en John Goossens aan. Voor mij was wel duidelijk dat een plek bij de selectie heel lastig zou worden,” zegt Jansen nu.

Dus verkaste de geboren Hoogvlieter naar ADO Den Haag. Hij werd onderdeel van de deal die Feyenoord en ADO sloten rond de overgang van Hagenaar Lex Immers naar Rotterdam. “Feyenoord wilde Immers heel graag hebben. Ik wilde graag een reële kans op een basisplaats. Natuurlijk was het moeilijk om Feyenoord te verlaten, maar voor iedereen was het beter.”

Jansen kreeg direct het vertrouwen van trainer Maurice Steijn en stond de eerste vijftien competitiewedstrijden in de basis. Maar de middenvelder zat afgelopen weekend tegen PEC Zwolle ineens voor het eerst op de bank. Wrang genoeg een week voor dé wedstrijd tegen Feyenoord.

Wellicht kiest Steijn ook zondag weer voor Aaron Meijers op het Haagse middenveld. “Ik wil altijd spelen. Zeker tegen Feyenoord. De laatste weken ging het wat minder. Zo vlak voor de winterstop ben ik ook sneller vermoeid. Maar ik hoop echt dat ik weer terugkeer in de basis.”

Want de Kuip zal vol bekenden zitten. “Heel mijn familie is voor Feyenoord. Dat maakt deze wedstrijd speciaal. Toen het competitieprogramma bekend werd, heb ik direct gekeken wanneer wij naar de Kuip moesten.”

Het wordt niet de eerste keer dat hij met een andere ploeg in de voetbaltempel zal acteren. Vorig jaar met Excelsior, waarvoor Jansen uiteindelijk 26 wedstrijden speelde, was hij kansloos tegen Feyenoord. “We verloren met 3-0, maar het had net zo goed 8-0 kunnen zijn. Wij hebben volgens mij niet één keer op doel geschoten.”

ADO Den Haag maakt, gesteund door 800 supporters die meereizen, aanzienlijk meer kans op een goed resultaat, denkt Jansen. “Het is al heel vaak gezegd, maar in uitwedstrijden spelen we goed. Dat gaan we in de Kuip ook weer laten zien.”

Jansen voelt zich thuis bij ADO Den Haag, maar hij woont nog altijd onder de rook van Rotterdam in Ridderkerk. Zijn afkomst laat hij ook in Den Haag gelden. Zo nu en dan verschijnt Jansen in truien van het kledingmerk 010 bij zijn club. Veel Rotterdamse voetballers dragen dat merk. “Dat is toch gaaf? Overal in de eredivisie spelen jongens uit Rotterdam. Dat moeten we laten zien. We mogen best trots zijn.”

Bron: adofans.nl

You must be logged in to post a comment Login