Nieuws

Keur: Feyenoord kampioenskandidaat nr 1

on

Piet Keur verwacht dat Feyenoord zondag thuis in de eigen Kuip van PSV gaat winnen. De oud-spits van Feyenoord, die tegenwoordig werkzaam is bij AZ, was onlangs diep onder de indruk van de ploeg van Ronald Koeman.

‘Ik vond Feyenoord tegen ons veruit kampioenskandidaat nummer 1. Met veel geluk hebben wij met AZ een punt weten mee te nemen. PSV hebben wij thuis verslagen al had dat ook gelijk kunnen worden, maar in de eigen Kuip moet Feyenoord denk ik wel kunnen winnen’, aldus de Zandvoorter.

Keur was in 1989 met Feyenoord verantwoordelijk voor de grootste nederlaag van PSV in de Kuip. De Rotterdammers wonnen op 3 december van dat jaar met 4-0 van de ploeg uit Eindhoven, die een jaar eerder nog de Europacup 1 wist binnen te halen. Keur scoorde in die wedstrijd twee keer voor Feyenoord.

PSV, met spelers als Romario, Lerby, Van Breukelen, Gerets en Kieft in de gelederen, zag ook nog dat Smolarek en Kiprich op een bevroren veld wisten te scoren voor Feyenoord.

Ondanks de 4-0 zege kende Feyenoord zowel op sportief als financieel vlak een rampseizoen. Feyenoord werd elfde, ging in de HCS-periode bijna failliet en versleet twee trainers met Pim Verbeek en Gunder Bengtsson. ‘Het was een memorabel jaar met alles erop en eraan, maar Bengtsson leek wel een ijshockeytrainer’, aldus Piet Keur.

Vrijdag is er in FC Rijnmond een reportage te zien over de 4-0 zege op PSV in het seizoen 1989/1990.

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login