Nieuws

Kazim wordt niet vervolgd voor duw aan speler Excelsior

on

Colin Kazim-Richards ontsnapt aan vervolging van de tuchtcommissie van de KNVB. De spits van Feyenoord moest vrezen voor een onderzoek na een incident in de Rotterdamse derby tegen Excelsior.

Kazim-Richards deelde een klap, dan wel duw uit aan verdediger Sander Fischer van de Kralingers. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük stond op tien meter afstand, maar nam het incident niet waar en trok dus ook geen kaart. Feyenoord leek maandag alsnog te moeten vrezen op stappen van de KNVB, maar komt met de schrik vrij.

Twee aanklagers hebben de beelden bekeken en kwam tot een eensgezinde conclusie: de actie is onvoldoende zwaar om achteraf verder onderzoek te doen. Dat meldt Metro-journalist Johan van Boven via Twitter. Cruciaal in de zaak was de vraag: was het een klap of een duw. Bij een klap volgt een directe rode kaart, bij een duw niet.

Kazim-Richards was dit seizoen al goed voor elf competitietreffers, maar is ook vaak betrokken bij opstootjes. Marinus Dijkhuizen, trainer van Excelsior, begrijpt niet waarom de Feyenoord-spits ontsnapt aan een straf. “Ik zag het vanaf vijftig meter. En dan ziet de scheidsrechter het niet van dichtbij? Ik vind dat onbegrijpelijk”, zei hij hoofdschuddend tegen De Telegraaf.

Bron: voetbalprimeur.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login