Nieuws

Kazim-Richards: ‘Winnen moet een gewoonte worden’

on

Colin Kazim-Richards kijkt met grote tevredenheid terug op zijn eerste Europese wedstrijd voor Feyenoord. De aanvaller was uitermate gelukkig met de zege op Standard Luik, dat hem met fysiek spel bestreed. Kazim-Richards ziet het vertrouwen in de ploeg de laatste tijd toenemen. “Er komt een winnaarsmentaliteit in het team.”

En dat mentale aspect is volgens de ervaren spits erg belangrijk in het voetbal. “Winnen moet een gewoonte worden. Het is iets waar je aan moet wennen”, aldus Kazim-Richards tegenover RTV Rijnmond. De Engelsman hoopt zijn ervaring met betrekking tot winnen door te kunnen geven aan zijn jonge teamgenoten, maar ziet dat niet als zijn voornaamste doel. “Ik weet eigenlijk niet wat mijn rol is in het team, maar ik wil gewoon iedereen helpen. Winnen is moeilijk, maar het gevoel na een zege is niet te beschrijven.”

De sterke aanvaller lijkt een echte gangmaker in de Rotterdamse ploeg te zijn. Over zijn eerste weken bij Feyenoord is hij dan ook tevreden. “Persoonlijk denk ik dat het goed ging, maar het kan beter, op alle vlakken.” Donderdag tegen Standard Luik kwam Kazim-Richards niet veel in het spel voor, maar daar ligt hij niet wakker van. “Donderdag draaide het om het team. Ik had meer de rol van fysieke speler, aangezien ik constant werd omsingeld.”

Zondag tegen FC Groningen krijgt de 28-jarige aanvaller vermoedelijk iets meer ruimte. Veel weet Kazim-Richards overigens niet over de komende tegenstander. “Beneden hebben we een bord staan met hun tactieken en spelers en dat is dan ook het enige wat ik nu weet van FC Groningen.”

Bron: Rijnmond.nl

IMG_8395.PNG

You must be logged in to post a comment Login