Nieuws

Kazim-Richards wil het kampioenschap nog niet afschrijven

on

De veelbekritiseerde Colin Kazim-Richards is sinds woensdagavond in zijn eentje clubtopscorer van Feyenoord. Met een rake kopbal leek de spits zijn club aan een zwaarbevochten punt tegen PSV te helpen, maar enkele minuten later bleek de goal niets meer waard te zijn.

“Bij die treffer dacht ik echt dat het punt binnen was”, zei Kazim-Richards na afloop bij FOX Sports. “Dan scoren zij alsnog en is het afgelopen. Echt ongelooflijk. We maakten als team een fout en dat heeft ons een punt gekost. Met drie doelpunten in een uitduel hadden we minimaal een punt moeten hebben, en misschien wel meer.”

De 28-jarige Turk is niet alleen clubtopscorer, hij ontpopt zich ook steeds meer als mentor voor zijn jonge ploeggenoten. De nederlaag in Eindhoven is pijnlijk, maar Kazim-Richards ziet er wel een goede leerschool in. “Dit kan een dure fout zijn, een heel dure fout. Het enige winstpunt is dat de jonge spelers hiervan leren. Dit zullen ze zich heel lang herinneren. Ervaren spelers als Khalid Boulahrouz, Karim El Ahmadi, Joris Mathijsen en ik zorgen dat ze hier doorheen komen.”

Kazim-Richards wil het kampioenschap nog niet afschrijven. “Ik zal de titel nooit vaarwel zeggen. Twaalf punten is veel, maar het is te doen. Als spelers gaan we de winterstop in en je weet nooit hoe dat gaat. Je moet professioneel blijven.”

Bron: voetbalprimeur.nl

IMG_8263.PNG

You must be logged in to post a comment Login