Nieuws

Kazim maakt meeste overtredingen in Europa League

on

Colin Kazim-Richards domineert de statistieken van de Europa League. Helaas voor de spits van Feyenoord niet de goede statistieken. Hij maakte in de groepsfase verreweg de meeste overtredingen van alle spelers.

Liefst 26 overtreding beging Kazim in de 440 minuten die hij speelde. De nummer twee op de lijst, middenvelder Ondrej Duda van Legia Warschau, werd 22 keer teruggefloten en speelde aanzienlijk meer minuten (538) dan de spits van Feyenoord.

Kazim houdt er van om veel fysieke duels aan te gaan. Hij was ook al 20 keer het slachtoffer van een overtreding. Slechts één speler (Yevhen Konoplyanka van Dnipro Dnipropetrovsk) werd vaker onreglementair gestuit.

Tegen Standard Luik kreeg Kazim gisteren bij een 0-3 voorsprong nog een gele kaart. Zijn tweede van het toernooi, waardoor hij nu op scherp staat. Feyenoord sleept een flinke kaartenlast met zich mee naar de knock-outfase, want ook Lex Immers, Karim el Ahmadi, Luke Wilkshere en Miquel Nelom kunnen zich geen prent meer permitteren.

In de vijf groepswedstrijden die Kazim speelde voor Feyenoord, wist hij niet eenmaal te scoren. Wel was de sterke spits goed voor liefst vijf assists. Gisteren bereidde hij nog de treffers van Boëtius en Manu voor.

Bron: Ad.nl

IMG_8315.PNG

You must be logged in to post a comment Login