Nieuws

Kazim kwam Elia in vakantie tegen: ‘Wij hebben je nodig’ 

on

Eljero Elia heeft deze zomer zélf zijn diensten aangeboden bij Feyenoord. Dat verklaart de vleugelspits, die hoogstwaarschijnlijk donderdag gepresenteerd wordt door de Rotterdamse club, aan Voetbal International. 
De aanvaller van Werder Bremen zocht enige tijd terug contact met technisch directeur Martin van Geel. Dat leverde in eerste instantie verwonderde blikken op. “Ze waren inderdaad een beetje verbaasd dat ik zelf aangaf dat ik bij Feyenoord wilde spelen”, stelt Elia nu vast.

De voormalig international van Oranje gaat voor twee jaar aan de slag bij de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst. “Kazim-Richards was eigenlijk degene die me er over deed nadenken. Wij kwamen elkaar deze zomer tegen in Dubai. Ik was op huwelijksreis en Kazim zei tegen me: ‘Waarom kom je niet bij Feyenoord spelen! Wij hebben je nodig! Die opmerking is altijd blijven hangen.”

De deal kwam uiteindelijk binnen drie dagen tot stand. “Aanvankelijk heb ik heel lang gewacht op Southampton”, legt Elia uit. “Het probleem was dat Werder Bremen in het begin gewoon vasthield aan de vaste afkoopsom van 5,5 miljoen die als clausule in mijn contract was opgenomen.”

“Ik ben vorige week naar Saudi-Arabië geweest omdat ik een aanbieding had van een club die me dolgraag wilde hebben. Ik kon bij die club vier miljoen netto verdienen. Ik ben er geweest, heb er diep over nagedacht en besloot het toch niet te doen. Zoiets past gewoon niet bij me. Waarom word je profvoetballer? Omdat je gewoon in mooie stadions wil spelen voor heel veel toeschouwers. Zo dacht ik er over als klein jongetje en nu nog steeds. Toen ik terug kwam zei ik tegen mijn zaakwaarnemer: Ik wil bij Feyenoord spelen. Neem maar contact op.”

Bron; voetbalprimeur.nl

  

You must be logged in to post a comment Login