Nieuws

Kazim: ‘Iedereen blijft maar praten over Pellè en Guidetti, blablabla’

on

Voor veel spitsen is scoren hetzelfde als eten of ademen. Ze kunnen simpelweg niet leven zonder doelpunten, zeggen ze dan. Dat geldt niet voor Colin Kazim-Richards, zo vertelde hij na de 5-2 zege bij stadgenoot Excelsior. De centrumaanvaller van Feyenoord was verantwoordelijk voor de openingstreffer, zijn eerste goal sinds 5 oktober toen hij in de Kuip tegen FC Groningen de score opende.

De afgelopen twee maanden nam de kritiek dan ook telkens weer wat toe na een wedstrijd zonder treffers van de Engelse Turk. Hier en daar was Kazim-Richards verantwoordelijk voor een assist, maar verder maakte hij nauwelijks indruk. Ook niet als aanspeelpunt, want na elke aanname volgden doorgaans nog een stuk of vijf balcontacten voordat hij een oplossing vond.

De kritiek gaat volledig langs hem heen. „Ik spreek en lees geen Nederlands, dus wat in de kranten staat krijg ik niet mee. Ik word er alleen mee geconfronteerd in interviews zoals nu, maar thuis leef ik volledig in mijn eigen wereld.”

Maar het moet toch ook aan hemzelf knagen als de doelpuntendroogte aanhoudt? Weer schudt hij zijn hoofd. De 28-jarige spits legt zichzelf geen druk op. Nooit. „Voetbal is ‘easy’. Ik heb geluk dat ik een baan heb die ik leuk vind, want voor hetzelfde geld doe je iets waar je totaal geen plezier aan beleeft. Daardoor voel ik totaal geen druk. Ik kan wel roepen dat ik in het shirt van Feyenoord 25 doelpunten wil maken en in het zestienmetergebied balletjes afwachten. Maar wat heb je daaraan als je geen wedstrijden wint? Voor sommige spitsen is scoren het enige dat telt, maar zo’n type speler ben ik niet. Maar ik doe er wel alles aan om met het team te winnen. Toen we 5-1 voor stonden zette ik de keeper van Excelsior nog maar een keer zwaar onder druk. Hij zei dat ik rustig aan moest doen vanwege de stand, maar zo ben ik gewoon.”

Na zijn doelpunt liep Kazim-Richards – die met een hakbal ook nog de prachtige assist bij de 1-4 van Jens Toornstra verzorgde – naar de dug-out. Daar deelde hij high-fives uit aan de technische staf. Eerst was Fred Rutten aan de beurt, daarna kregen Giovanni van Bronckhorst, Jean-Paul van Gastel en Patrick Greveraars een bedankje.

Kazim legt uit: „Wellicht staat de coach onder druk, omdat ik een tijdje niet scoorde. Misschien klopt het niet wat ik zeg, maar het zou kunnen. Daarom liep ik even naar hem toe, ik ben hem dankbaar dat hij me gewoon opstelt. Iedereen blijft maar praten over Graziano Pellè en John Guidetti, blablabla. Zij hebben het geweldig gedaan, maar Feyenoord heeft al een tijdje geen prijs gewonnen. Voor mij is het belangrijker dat Feyenoord kampioen wordt, dan dat ik doelpunten maak.”

Bron: metronieuws.nl
Foto: Feyenoordinbeeld.nl

IMG_8395.PNG

You must be logged in to post a comment Login