Nieuws

Kazim: ‘Gullit praat onzin’

on

Colin Kazim-Richards werd deze transferperiode binnengehaald als de nieuwe spits van Feyenoord. Maar boze tongen beweerden dat Kazim-Richards op die positie helemaal niet uit de voeten kan: de cijfers spreken niet in zijn voordeel en bij zijn vorige clubs werd hij vooral op andere posities gebruikt.

In Studio Voetbal van afgelopen zondag voegde Ruud Gullit zich tijdens de nabeschouwing van Feyenoord-Ajax bij het rijtje sceptici.

“Richards speelde voorin, dat vind ik geen spits, niet een echte spits. Dat zie je ook als hij voorin positie kiest. Ik geloof dat hij een keer in een goede positie is geweest. Bijna schrok hij daar zó van, dat hij het overzicht verloor.”

“Toen Mitchell Te Vrede erin kwam hadden ze veel meer een ’target’. Hij kwam ook steeds in de goede positie alleen hij scoorde niet. En Te Vreden scoorde tot nu toe heel veel goals dus ik snapte niet helemaal waarom hij niet speelde. Richards is geen spits, echt niet.”

“Hij praat onzin”
Richards reageerde dinsdag gelaten op de uitlatingen van Gullit: “Iedereen heeft altijd wel iets te zeggen, dat is voetbal. Gullit is een ongelooflijk goede speler, een van de groten. Maar hij praat onzin. Ik zal niet zeggen wat wij in de kleedkamer bespreken maar het was tactiek. Als je op het trainingsveld bent met ons weet je dat ik op de juiste plek stond, daar hebben we op getraind. Dus om te zeggen dat ik geen spits ben, misschien moet hij dat maar voor zich houden.”

Richards is zelfverzekerd en pareert de kritiek van Gullit. “Omdat ik alles kan heb ik ook overal gespeeld. Ik speelde op links of rechts, het middenveld, soms in de spits. Het is de eerste keer dat ik bij een team kom waar ik als spits wordt gebruikt.”

Bron: NOS.nl

IMG_8263.PNG

You must be logged in to post a comment Login