Nieuws

Kassa rinkelt bij Feyenoord na uitschakeling Ajax

on

De uitschakeling van Ajax in de derde voorronde van de Champions League betekent financieel gewin voor Feyenoord. Het voordeel voor de Rotterdammers is maximaal vier miljoen euro.

Dat heeft alles te maken met de verdeling van de mediagelden. Het bedrag van ongeveer acht miljoen euro moet worden verdeeld tussen de Nederlandse deelnemers aan de Champions League, waarbij er een licht voordeel is voor de kampioen. Het definitieve percentage voor het huidige Champions League-seizoen heeft de UEFA nog niet bekendgemaakt.

Door de uitschakeling van Ajax hoeft Feyenoord de acht miljoen euro dus niet te delen. Ajax is door het 2-2 gelijkspel tegen OGC Nice een lucratief avontuur in het Europese elitetoernooi misgelopen.
Feyenoord is als kampioen rechtstreeks geplaatst voor de Champions League en het ticket voor de groepsfase levert de club direct al een startpremie van twaalf miljoen euro op. Daarbovenop komen anderhalf miljoen per zege en een half miljoen voor een gelijkspel. De loting voor de groepsfase is op 24 augustus.

Bron: Vi.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login