Nieuws

Karsdorp: ‘Ze moeten mijn vriendin met rust laten’ 

on

Rick Karsdorp kon zich na de 2-1 zege bij FC Utrecht nauwelijks de datum van de laatste competitiezege herinneren. „Ergens in december, toch?” Op zondag 6 december 2015 werd in eigen huis Heracles Almelo met 3-0 opzij gezet. De laatst uitzege in de Eredivisie was zelfs exact drie maanden geleden.
„Bij een club als – pakweg – Cambuur kan dat voorkomen, maar bij Feyenoord mag dat niet”, aldus Karsdorp. „Het is heel kut als je alle verhalen over onze ploeg hoort en leest. Daar werd ik soms een beetje verdrietig van. Vooral omdat ik wist dat we het kunnen, maar dat het er gewoon niet uitkwam. Dat gaat aan je vreten.”
De negen wedstrijden zonder zege waren reden genoeg voor alle kritische verhalen over Feyenoord. „Daar heb je gelijk in, maar ik heb een vriendin en die kreeg ook van alles over zich heen, bijvoorbeeld als ik een foto van ons op Instagram had gezet. Dan denk ik: kom op jongens, dit gaat wel heel erg ver. Het moet bij het voetbal en bij mij blijven, het moet niet overslaan naar mijn privéleven. Ze kreeg rare berichten waarin werd gescholden enzo. Ik zal niet herhalen wat er allemaal werd geschreven, maar ik schrok er wel van. Dat soort dingen mag niet gebeuren.”
Opluchting

Dankzij de 2-1 zege op FC Utrecht kan alle ellende even worden vergeten. De opluchting droop er dan ook bij iedereen aan Rotterdamse zijde vanaf. Een lachende Giovanni van Bronckhorst zei dat hij rustiger zal slapen nu zijn ploeg weer een keer aan het langst eind heeft getrokken. Karsdorp: „Ik slaap altijd slecht na een wedstrijd. Maar ik weet wel dat ik met een lekkerder gevoel wakker word dan de afgelopen maanden.”
Bron: Metronieuws.nl

  

You must be logged in to post a comment Login