Feyenoordinbeeld

Karsdorp: ‘Mijn vader haalde me toen van voetballen af, weg bij Feyenoord’

on

Rick Karsdorp kan zondag gewoon in actie komen voor Feyenoord tegen NEC. De rechtsback liep dinsdag in het WK-kwalificatieduel van Oranje met Frankrijk een schouderblessure op. Onderzoek wees evenwel uit dat er ‘slechts’ sprake is van een kneuzing..

Karsdorp vreesde tijdens het treffen in de Arena nog voor een breuk. “Ik kon mijn arm nauwelijks nog optillen”, zegt hij in het Algemeen Dagblad. “Maar uitstappen? Nee, nooit. Ik wilde zo graag door.” De 21-jarige verdediger maakte indruk in zijn eerste twee interlands.

.

“Natuurlijk heb ook ik afgelopen zomer Dimitri Payet zien vlammen op het EK”, vertelt Karsdorp. “Maar Payet werd nu gewisseld, dat gaf nog veel meer energie. Tegen Wit-Rusland zat ik twintig minuten voor tijd tegen kramp aan. Nu kon ik voor mijn gevoel nog drie wedstrijden spelen. Ondanks de pijn in mijn schouder.”

.

Karsdorp dankt Fred Rutten voor zijn doorbraak als rechtsback, maar ook zijn vader speelde een cruciale rol in zijn loopbaan. “Ik was een straatjongen, het ging bijna fout. Mijn vader haalde me toen van voetballen af, weg bij Feyenoord. Ik moest me gaan gedragen. Het is zijn verdienste dat ik het toch tot profvoetballer heb geschopt.”

.

Janssen

Net als Karsdorp geldt Vincent Janssen als hoop in bange Oranje-dagen. “Ik haal ook nu weer het positieve eruit”, zegt de aanvaller over het duel met Frankrijk. “De koppen staan bij Oranje de goede richting op. Er staat echt een team. Nul punten tegen Frankrijk, daar zijn we niet tevreden over. Maar over het spel hebben we geen klagen.”

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login