Feyenoordinbeeld

Karsdorp dankt Rutten voor omturnen naar rechtsback

Feyenoorder Rick Karsdorp heeft met het Nederlands elftal in de WK-kwalificatie een overwinning geboekt op Wit-Rusland. In de Rotterdamse Kuip werd het 4-1 voor de ploeg van bondscoach Danny Blind. Karsdorp maakte zijn debuut in Oranje en speelde 90 minuten..

Na een kwartier spelen kwam Nederland in de bijna volle Kuip op voorsprong door een treffer van Quincy Promes (1-0), zijn eerste goal voor Oranje.

.

Daarvoor was de thuisploeg al een paar keer gevaarlijk geweest. Ook na de openingstreffer bleef Blinds elftal domineren. Na 24 minuten dacht het hele stadion aan 2-0, maar een doelpunt van Virgil van Dijk werd geannuleerd vanwege buitenspel.

.

Na een half uur spelen viel de tweede treffer alsnog. Opnieuw was Promes de gevierde man: 2-0. Dat was de ruststand, ook omdat de Wit-Russen nog drie grote kansen onbenut lieten.

.

Direct na rust was het wel raak voor de bezoekers. Aliaksei Rios bracht de spanning volledig terug (2-1).

.

De marge was snel weer twee toen Davy Klaassen in de rebound attent afrondde na een schot van Vincent Janssen op de paal: 3-1.

.

Na dik een uur spelen was Janssen zelf trefzeker met een prachtige knal in de kruising (4-1). Het duel was met die treffer wel beslist. Oranje kreeg kansen om verder weg te lopen van de gasten.

.

Ruim tien minuten voor tijd kwam oud-Feyenoorder Jordy Clasie nog binnen de lijnen voor oud-Spartaan Kevin Strootman. Aan de stand veranderde niets meer.

.

Karsdorp: ‘Dit is een hele mooie dag voor mij. De eerste helft deed ik het aanvallend goed, dat was mijn opdracht ook. De combinatie met Promes was goed, na zeventig minuten kreeg ik kramp in mijn kuit en deed ik het wat rustiger aan.’

.

De speler van Feyenoord is Fred Rutten dankbaar, de oud-trainer van de Rotterdammers die hem omturnde tot rechtsback. ‘Ik hield net een speech in de kleedkamer en zei dat ik drie jaar geleden nog op Varkenoord speelde in de A1 als aanvallende middenvelder, en drie jaar later kan je je debuut maken als rechtsback in Oranje. Het is heel snel gegaan.’