Nieuws

Kans wordt steeds groter dat Kongolo meegaat naar WK

on

De kans begint steeds groter te worden dat Terence Kongolo deze zomer meegaat naar het WK in Brazilië. De jonge verdediger van Feyenoord speelde nog geen interland, maar weet wel een goede indruk te maken op bondscoach Louis van Gaal. Daarnaast is hij achterin multifunctioneel inzetbaar.

“Zover wil ik nog niet vooruitkijken”, stelt de mandekker tegenover De Telegraaf. Het ligt in de lijn der verwachting dat Kongolo zaterdagavond zijn interlanddebuut maakt tegen Ecuador. “Dat ik bij deze dertig namen zit, is een goed teken. Maar ik mag niet verslappen. Nu er jongens uit het buitenland instromen, wordt het niveau alleen maar hoger. Daar moet ik aan wennen en zien aan te haken.”

“Ik ben nog niet tevreden”, toont Kongolo zich zelfkritisch. “Vind dat ik mijzelf meer moet laten zien. Ik ben een snelle, atletische speler. Gretig in de duels. Zeker voor een back zijn dat pluspunten. Bij Feyenoord pakte het spelen als vleugelverdediger goed uit. Daar kan ik mijn ei kwijt. Ik hoop dat het goed genoeg is om de bondscoach te overtuigen. Van deze trainer kan je alles verwachten.”

Bron: Soccernews.nl

20140517-071345.jpg

You must be logged in to post a comment Login