Nieuws

‘Kans nihil dat Stadion Feijenoord akkoord gaat met huurverlaging’

on

Vanwege de coronacrisis wordt er al maanden niet meer gevoetbald in De Kuip. Als er vanaf 1 september wel weer gevoetbald mag worden, zullen de wedstrijden zonder publiek gespeeld gaan worden, waardoor de inkomsten voor Stadion Feijenoord zeer beperkt blijven. De enige inkomsten die De Kuip momenteel ontvangt is de huur die de BVO Feyenoord iedere maand betaalt. Feyenoord kijkt momenteel kritisch naar de uitgaven en daar horen volgens het Algemeen Dagblad ook de huurkosten bij.

Stadion Feijenoord zit momenteel in financieel zeer zwaar weer. De directie van het stadion is deze maand zelfs in gesprek gegaan met de gemeente Rotterdam over financiële steun. Wanneer Feyenoord bij de directie van De Kuip zou aankloppen met een verzoek om voorlopig minder huur te betalen, is de kans nihil dat Stadion Feijenoord daarmee akkoord zal gaan.

Het AD zocht contact met woordvoerder Raymond Salomon en informeerde bij hem of Feyenoord ook denkt aan een verlaging van de huurkosten. Volgens de woordvoerder is de huur van het stadion aanzienlijk en dus kijken ze daar ook naar. ,,Dat is logisch, nu we er al geruime tijd nauwelijks tot geen gebruik van maken en dit ook de komende maanden helaas maar zeer beperkt lijken te kunnen.’’ Feyenoord denkt aan een handreiking. Een noodzakelijke, want de nood is aan de man in de Kuip. ,,Hoe dan ook geldt dat de begroting van Feyenoord drastisch omlaag moet en we dus kritisch naar alle kosten kijken’’, aldus Salomon.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login