Nieuws

‘Kans is groot dat Koeman in 2014 een stap wil maken’

on

Nu Louis van Gaal zijn afscheid heeft
aangekondigd na het WK van 2014 geldt Ronald Koeman als de belangrijkste kandidaat-opvolger als bondscoach. De coach van Feyenoord is gevleid, terwijl voor technisch directeur Martin van Geel de belangstelling niet als een verrassing komt.

Koeman, die vorig jaar december zijn verbintenis bij de club verlengde tot de zomer van 2014, liet eerder weten het bondscoachschap wel te zien zitten. Vorig jaar al ontvouwde hij in Voetbal International zijn ambities. ‘Het bondscoachschap lijkt me wel wat’, zei Koeman toen. ‘Tactische accenten leggen in wedstrijden, ieder duel dat een finale is, dat lijkt mij echt wat. Ik denk ook dat je als trainer daar een keer aan toe bent.’

Nu Van Gaal zijn afscheid heeft aangekondigd, reageert Koeman vanaf zijn vakantieadres kort en bondig. ‘Het is altijd leuk om te horen als je wordt genoemd, maar meer wil ik er niet over zeggen.’

Van Geel kent de wetten van de voetbalwereld. ‘Dan zit Ronald drie jaar bij ons. Ja, dan is de kans altijd groter dat hij weer een stap vooruit zal willen maken’, doelt hij op de zomer van 2014.

Van Geel: ‘Wat mij betreft had Van Gaal zijn aftreden later bekendgemaakt. Of beter: eerst intern en dan misschien in januari naar buiten toe. Nu werkt hij het speculeren in de hand, al heeft Van Gaal natuurlijk het recht om zijn eigen beslissingen te nemen. Bovendien denk ik niet dat het gevolgen heeft voor Feyenoord. We gaan ervan uit dat we weer een goed seizoen zullen spelen. Met Koeman.’ (Martijn Krabbendam)

Bron: Vi.nl

You must be logged in to post a comment Login