Nieuws

Kamikaze-tacktiek moet Feyenoord aan titel helpen

on

Het Algemeen Dagblad meldt vandaag dat Feyenoord-trainer Ronald Koeman steeds meer de confrontatie met zijn ploeg zoekt en hierdoor het verzet binnen de spelersgroep op de trainer zou toenemen. Het Dagblad noemt het een Kamikaze-tacktiek op weg naar het landskampioenschap en somt de ergernissen op.

Het voortdurende gewissel in de defensie zou de selectie al langer dwarszitten. De onduidelijkheid over wie er nu een strafschop mag nemen, ook. ‘Waarom krijgt de volop kansen missende Lex Immers nooit in het openbaar kritiek?’, zou een vraag zijn die binnen het eerste elftal leeft. En de trainer heeft wel zijn op- en aanmerkingen over het veldspel, maar is hij niet de eindverantwoordelijke daarvoor? De onvrede zou kortom langzaamaan toenemen. De kans bestaat dat de bom onderweg al zal barsten, zo stelt de ochtendkracht. Tonny Vilhena en Bruno Martins Indi die respectievelijk hun treffers met Ruben Schaken en Stefan de Vrij vierden, leken al bezig te zijn met een stil protest.

De privé trainer van De Vrij, Hans Kroon en zaakwaarnemer Jeroen Hogerwerf uitten gisteren al hun ergernis op het beleid van Feyenoord. Dit betreffende de privétrainingen, die De Vrij in zijn vrije tijd volgt. De zaakwaarnemer van De Vrij zag dat zijn cliënt de aanvoerdersband hierdoor werd ontnomen. “Wie Stefan kent, weet dat dit die jongen veel pijn doet”, zo wordt Hogerwerf geciteerd door Voetbal International. “Tijdens wedstrijden zul je niks aan hem merken, maar zodra Stefan van het veld stapt, knaagt dit toch aan hem.”

“Ja, Stefan volgt privétraining, maar moet je hem daarvoor straffen? Ik zou, als ik Feyenoord was, een speler koesteren die het maximale uit zijn carrière wil halen. Als je nou wordt betrapt in een hotelkamer met vrouwen en whisky, dan kan ik het begrijpen, maar toch niet als je als speler probeert beter te worden?”, stelt de belangenbehartiger.

“Gekscherend gezegd was Stefan nog steeds de aanvoerder geweest als hij naar McDonald’s was gegaan in plaats van naar de sportschool”, zegt Hogerwerf. “Hij voelt zich daar prettig onder, maar moet het voortaan melden. Stefan heeft zich te schikken naar de wensen van Koeman, maar de ene speler heeft een schop onder zijn kont nodig en de ander een aai over zijn bol. Stefan behoort tot die laatste categorie, maar krijgt de laatste tijd klap na klap.”

Kroon uitte op Facebook forse kritiek op Feyenoord. “Dit noemen ze een topsportmentaliteit creëren bij een club? In de NBA, MLB, NFL is het niet meer dan normaal dat je er alles aan doet om maximaal te kunnen presteren”, schreef de personal trainer van De Vrij. “Welke werkgever heeft er nou bezwaar tegen als zijn werknemer er alles aan doet om beter te renderen op de werkvloer? Is het zo moeilijk om toe te geven dat je eigen organisatie zijn beperkingen kent?” De uitlatingen zijn verkeerd gevallen bij inspanningsfysioloog Raymond Verheijen, die op Twitter zijn ongezouten mening hierover ventileert.

“Wat een zeldzaam domme uitspraak van de personal trainer. Het is duidelijk dat deze man niks begrijpt van topsport”, vindt de fitnesstrainer, die in het verleden onder meer bij Oranje, Zuid-Korea, Rusland, Wales en de jeugdopleiding van Feyenoord werkte. “In topsport gaat het erom dat je de juiste trainingsprikkels op het juiste moment plant. Dit wordt ook wel periodisering genoemd. Bij Feyenoord doen de technische en medische staf er alles aan om via individuele periodisering de balans te bewaken en blessures te voorkomen.”

“Het is bizar dat deze man denkt dat een club- en extern programma los van elkaar kunnen plaatsvinden zonder dat iemand het overzicht heeft.” Ook in de Amerikaanse topsporten vindt communicatie plaats tussen club en externe trainer, benadrukt Verheijen. “Dat heeft onze vriend even gemist. Het domme van externe trainers is dat zij spelers een trainingsprikkel geven zonder dat zij weten wat bij de club op het programma staat. Extern trainen zonder dit te melden bij de club kan direct of indirect leiden tot blessures. Hoezo topsportmentaliteit? Puur amateurisme!”

Bron; Feyenoordnet.nl

20131002-121030.jpg

You must be logged in to post a comment Login