Nieuws

Kameraadjes geven Sint een warm onthaal

on

Bijna drieduizend Kameraadjes hebben zaterdag met volle teugen genoten van het grote Feyenoord Sinterklaasfeest. Verdeeld over de dag waren de jongste Feyenoorders aanwezig bij drie shows in het Topsportcentrum naast De Kuip, waar zij dankzij de Sint, Discopiet, de Sintfeverband en kinderkoor Prettig Weekend een onvergetelijke dag beleefden. Gerard Meijer en Ben Wijnstekers hadden een kleine rol in de ochtendshow, terwijl Ronald Graafland, Harmeet Singh en Sekou Cissé bij de middagshows hun opwachting maakten.

Centraal bij de shows van dit jaar stond het mysterie rond de grasmat van De Kuip. In aanloop naar het leukste Sinterklaasfeest van het jaar ontdekte presentator Patrick enkele vreemde zaken binnen het stadion. Tijdens zijn onderzoek stuitte hij onder meer op diverse kale plekken op het veld. Met behulp van de kinderen werd tijdens de show duidelijk dat deze waren veroorzaakt door het paard van Sinterklaas.

Bij afwezigheid van zijn paard moest de Sint op zoek naar een andere manier om de Kameraadjes, die vol verwachting uitkeken naar zijn komst, te bereiken. Op een metersgroot videoscherm zagen de kinderen hoe Sinterklaas samen met een Zwarte Piet per bakfiets naar De Kuip probeerde te komen. ‘Het was heel spannend of Sinterklaas wel op tijd zou zijn’, vertelde de achtjarige Robin, die samen met zijn ouders aanwezig was bij de eerste middagshow. ‘Gelukkig kwam alles goed. Met z’n allen hebben we net zo lang en hard geroepen tot Sinterklaas ons kon horen, zodat hij wist dat er een heleboel kinderen op hem wachtten.’

Na alle spanning over een goede afloop was de blijdschap bij alle Kameraadjes extra groot op het moment dat Sinterklaas eindelijk de zaal betrad. De goedheiligman kreeg een warm onthaal van de dolenthousiaste kinderen, die tot hun verrassing ook nog drie spelers van Feyenoord het podium zagen betreden. Ronald Graafland, Harmeet Singh en Sekou Cissé namen alle tijd voor de jongste supporters. Bij de ochtendshow, dit jaar bestemd voor de allerjongste Kameraadjes, hadden Gerard Meijer en Ben Wijnstekers hun gezicht al laten zien. De twee clubiconen namen onder meer deel aan een korte fietswedstrijd op het podium.

Zo vloog de show voorbij voor de Kameraadjes, die dankzij het muziekspektakel en het optreden van Discopiet dansend en springend door de zaal gingen. Hierdoor konden ze even later moe maar voldaan terugkijken op een geslaagd Sinterklaasfeest bij Feyenoord, maar niet voordat ze de Sint met een erehaag een bijzonder afscheid hadden gegeven.

Bron: Feyenoord.nl

20131123-191814.jpg

You must be logged in to post a comment Login